Hae
Sormet Suuhun

Vauvan valkopapudippi

Kun vauvalta sujuu perussyöminen jo sen verran hyvin, että kaipaatte uusia haasteita, dippaamisen opettelu voisi olla seuraava askel. Tohlottajamme ei osaa kovin hienosti vielä dipata muuta kuin sormiaan, mutta alku sekin. Olen kannustanut häntä dippaamaan kasviksia ja hedelmiä erilaisiin tahnoihin (hummus, avokaddo-hernetahna, valkopaputahna), mutta tänään oli ensimmäinen kerta kun hän tajusi jutun juonen. Tein koko perheelle pitaleipien väliin valkopapudippiä, ja tohlottajamme tarttui heti parsakaaliin ja alotti dippaamisen. Alkuihmettelyn jälkeen poika imi parsakaalista dippiä kovin mietteliään näköisenä.

Valkopapudippi

 

Valkopapudippi

 

Ainekset:

– Puolikas sitruuna
– Tölkillinen luomuvalkopapuja
– 2 valkosipulin kynttä
– 1 tl tahinia (seesamitahnaa)
– 1 rkl oliiviöljyä
– Mustapippuria ja muita mausteita halutessasi

 

Vaiheet:

1.  Laita valkopavut nesteineen tehosekoittimeen.
2. Purista sitruunamehu ja kuori valkosipulit.
3. Laita loput ainekset tehosekoittimeen ja sekoita.
4. Koristele esim. tuoreella korianterilla.
5. Tarjoile itsellesi ja vauvallesi jonkin käteen sopivan dippailtavan kanssa.

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *