Hae
Sormet Suuhun

Vauvan kolmen raaka-aineen porkkanaiset jauhelihapuikulat

 

Tänään tein meidän aloittelevalle sormiruokailijalle maukkaita porkkanaisia luomujauhelihapihvejä. Tästä ei enää resepti helpommaksi mene, sillä raaka-aineitakin on vain kolme! Leon on syönyt kiinteitä vasta vajaat kaksi viikkoa, ja tämä oli ensimmäinen kerta kun hän söi nautaa.  Tarjosin Leonille yhden puikulan, mustikkaisen apinaevään kera. Laitoin loput puikulat pakastimeen, josta ne saa kätevästi sulatettua lounaaksi kiireisenä päivänä. Vaikka pyrimme siihen, että koko perhe syö samaa ruokaa, välillä teemme lapsille aivan eri ruokaa kuin itsellemme. Tämä johtuu siitä, että emme itse syö lihaa. Haluamme kuitenkin, että pojat syövät ainakin vauvavuotenaan mahdollisimman monipuolisesti. Tarjoilin näitä puikuloita myös taaperolle perunamuussin kanssa, ja hyvin maistui.
 

Porkkanaiset jauhelihapuikulat (8 kpl)

Mitä tarvitset:

– 100 g luomujauhelihaa
– 1 kananmuna
– 1 keskikokoinen porkkana

 

Vaiheet:

1. Sekoita kananmuna jauhelihan sekaan.
2. Raasta porkkana mahdollisimman pieneksi suoraan jauhelihaseokseen.
3. Voit maustaa halutessasi, itse laitoin hieman kuivattua basilikaa.
4. Muotoile massasta uunipellille vauvan käteen sopivia puikuloita.
5. Paista uunissa 220 asteessa keskitasolla 15 minuuttia.
6. Jäähdytä ja tarjoile pienelle sormiruokailijallesi.
 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *