Hae
Sormet Suuhun
Kaupallinen yhteistyö

Taapero keittiössä – Uhka vai mahdollisuus?

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Voimistelutuotteen kanssa

Tykkäämme tehdä ruokaa, ja kokkaamme joka päivä yhdessä illallisen. Kuten Vanhempien opastus vauvanhoidossa ja muut taaperon velvollisuudet kirjoituksessani kerroin, Joel on hyvin innokas auttamaan keittiössä. On todella kiva, että hän on jo alle 3-vuotiaana niin kiinnostunut ruoanlaitosta ja olemme halunneet myös kannustaa häntä siihen antamalla hänelle omia puuhia tehtäväkseen. Joel saa tehtäväkseen aina kaiken sellaisen vatkaamisen, johon ei tarvita sähkövatkainta. Lisäksi hän osaa leipoa jos taikina kestää hieman kovempaa käsittelyä, eli keksit luonnistuvat hyvin meidän pikkukokilta. Enimmäkseen Joelin apu tällä hetkellä keskittyy kaiken keittiösaarekkeella olevan maistelemiseen, ja kokki saa olla aika nopeana ettei raaka kala päädy parempiin suihin.

Ongelma on kuitenkin ollut se, että Joel häärii koko aika niin paljon, että meinaa tippua jakkaraltaan. Pääkokilta menee siis todella paljon kaistaa pienen sous-chefin turvallisuuden varmistamiseen keittiössä. Meillä oli aiemmin valkoinen perusjakkara, jonka Joel oli ominut itselleen. Jakkara oli kuitenkin melko kevyt, ja Joel tippuikin siitä pari kertaa innostuessaan kurkottamaan jotain saarekkeelta. Koska kokki joutuu vahtimaan ettei Joel tipu jakkaralta, ruoanlaitto usein pitkittyy. Tästä seurauksena ainakin tämä kokki onnistui välillä käräyttämään jotain pohjaan, kun joutui pitämään touhutaaperoa pystyssä hänen ruoanlaittovastuidensa aikana. Tässä skenaariossa taapero keittiössä oli todellinen uhka, sekä itselleen että ympäristölleen.

Ihastelin Lapsimessuilla Suomen Voimistelutuotteen Pikkuapulaista, ja saimme sen onneksemme kotiimme testaukseen. Ajattelin jakkaran olevan touhutaaperollemme kuin tehty, enkä ollut väärässä. Suomessa valmistettu Pikkuapulainen on lapsille suunniteltu, todella tukeva ja turvallinen jakkara. Lisäksi tason korkeutta voi säätää, joten se kasvaa lapsen mukana. Pikkuapulainen kestää 100 kg, joten sitä voi iskäkin välillä lainata. Tosin meillä Joel ei anna kenenkään muun koskea jakkaraansa, ja häätää jopa kissatkin siitä pois. Plussaa myös siitä, että jakkara on sen verran painava ettei taapero voi rahdata sitä ympäri asuntoa oman mielensä mukaan. Pikkuapuainen tuli kotiin osissa, mutta oli niin helppo koota, että taaperokin siihen pystyi, kuten yllä näkyy.

 


Keittiö on kodin sydän, ja taaperolle Pikkuapulainen on keittiön tärkein paikka. Joel juoksee aina kotiin tullessaan ensimmäiseksi jakkaralleen seisomaan. Minulla onkin usein tapana laittaa keittiösaarekkeellemme pientä välipalaa hänelle päiväkodin jälkeen. Jakkara on niin leveä, että pikkuinen Leon mahtuu siihen Joelin kaveriksi, kunhan oppii ensin kävelemään ja pysymään pystyssä. Saas nähdä millainen valtataistelu tästä keittiön valtaistuimesta silloin tuleekaan veljesten kesken.

Pikkuapulaisen myötä taapero keittiössä on mahdollisuus, eikä enää uhka. Jakkarassa on turvapuomi, jonka saa helposti pois ja paikoilleen. Näin pikkukokki ei pääse myöskään horjahtamaan taaksepäin. Joel heräsi tänään melko aikaisin, ja olin luvannut hänelle jo illalla, että teemme yhdessä aamiaiseksi vohveleita. Laitoin aamulla kananmunat valmiiksi kulhoon, maidon mittakulhoon ja vispilän pöydälle. Joel muisti lupaukseni herätessään ja juoksi jakkaralleen. Iloisena hän alkoi vatkaamaan munien rakennetta rikki, ja kaatoi itse myös maidon sekaan. Jauhojen kanssa autoin, sillä Pikkuapulainen ei valitettavasti estä pientä kokkia sotkemasta koko keittiötä valkoisen jauhopilven peittoon.

 

Ihania ruoanlaittohetkiä! Onko teillä yhtä innokkaita apukokkeja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *