Hae
Sormet Suuhun

Vauvan kirsikkaiset välipalapatukat (aka apinaeväs)

Sormiruokailijoiden klassikkovälipala eli apinaevääksi kutsutut kaurapatukat maistuvat aina. Laitoin Instagramiin pari kuvaa Leonin lauantain välipalasta, ja sain heti kyselyitä mitä ne pitävät sisällään. Nyt kun tuoreita, kauniin värisiä kirsikoita saa hyvin jo kaupoista, höystin nämä patukat kirsikoilla. Meillä syödään näitä joskus aamulla puuron sijaan, ja ne toimivat hyvin myös eväinä ravintolassa. Näitä voi myös pakastaa, ja säilyvät jääkaapissa maukkaina pari päivää. Apinaeväät kaikissa reinkarnaatioissaan maistuvat erittäin hyvin myös taaperolle, sillä kutsun niitä hänen kuulleen aina kekseiksi.

 

Kirsikkaiset kaurapatukat (6 kpl)

Mitä tarvitset:

– 1 banaani
– 10 kirsikkaa, ilman kiveä
– 1 dl kaurahiutaleita
– 1 rkl kookosöljyä
– Mausteeksi Ceylon-kanelia

 

Vaiheet:

1. Poista kirsikoista kivi ja pilko ne pieneksi.
2. Muussaa banaani kulhossa haarukalla.
3. Sekoita kaurahiutaleet, kookosöljy ja kirsikat banaanin sekaan. Voit käyttää mitä tahansa öljyä, mutta me rakastamme kookosta.
4. Mausta Ceylon-kanelilla (vauvoilta kielletty tavallinen kaneli).
5. Muotoile uunipellille haluamasi muotoisia keksejä massasta.
6. Paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia keskitasolla.
7. Odota, että patukat jäähtyvät hieman, ja tarjoile pienelle mutustelijallesi.

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *