Hae
Sormet Suuhun

Sormiruokailijan kasvisrikkaat luomujauhelihapihvit

Jauhelihapihvit on sormiruokailijalle kovin kätevää ruokaa, sillä niitä on helppo pitää kädessä eikä lattialle päädy usein muruakaan. Olen aiemmin tehnyt pihvejä porkkanan ja kukkakaalin kanssa, mutta koska parsakaali on ainakin vielä kahdeksankuisen Leonin ehdoton suosikkikasvis, niin kokeilin tällä kertaa parsakaalin kanssa. Nämä pihvit säilyttävät pakastimessa hyvin makunsa ja koostumuksensa, ja ovat siis superkäteviä kiireisenä päivänä. Ja tämä resepti on suolaton vauvan takia, mutta maistuvat varmaan muillekin sillä kasvikset tuovat pihveihin riittävästi makua.

 

Vauvan kasvisrikkaat luomujauhelihapihvit (n. 10 kpl)

 

Mitä tarvitset:

– 200 grammaa naudan luomujauhelihaa
– Puolikas porkkana raastettuna hienoksi
– 50 g parsakaalia
– Puolikas punasipuli pieneksi pilkottuna
– 1 luomukananmuna
– 0,4 dl suolattomia korppujauhoja
– Pippuria, paprikaa, oreganoa ja muita mausteita mieltymyksesi mukaan. Ei kuitenkaan suolaa

 

Vaiheet:

1. Raasta porkkana hienoksi, ja pilko parsakaali ja punasipuli pieneksi.
2. Sekoita jauhelihan sekaan kananmunat ja suolattomat korppujauhot, ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää seokseen parsakaalisilppu, porkkanaraaste, punasipuli ja mausteet.
4. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
5. Muotoile pienehköjä pihvejä tai puikuloita jauhelihasta.
6. Paista pihvit 200 asteisessa uunissa leivinpaperin päällä 20 minuuttia.
7. Anna jäähtyä hieman, paloittele pihvit ja tarjoile vauvallesi päivän lisukkeiden kera.

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *