Hae
Sormet Suuhun

Sormiruokailijan kukkakaali-linssipihvit

Havahduin siihen, että Leon on jo kahdeksan kuukautta. Tämä on se ikä, jolloin suositellaan, että linssit voidaan ottaa mukaan vauvan ruokavalioon. Kokkasin samana päivänä pienelle sormiruokailijalleni näitä linssipihvejä, johon raastoin mukaan kukkakaalia ja kesäkurpitsaa kosteutta tuomaan. Leon söitä näitä mielellään, mutta taapero ei suostunut jostain syystä edes maistamaan. Laitoin puolet pihveistä samantien pakkaseen, ja hyvin pitivät koostumuksensa sulatettuinakin.

 

Sormiruokailijan kukkakaali-linssipihvit (n. 8 kpl)

 

Mitä tarvitset:

– 1 dl kuivattuja punaisia linssejä
– 150 g kukkakaalia
– Pieni pala kesäkurpitsaa, n. 50 g
– 0,5 dl tomaattimurskaa
– 1 kananmuna
– 0,5 dl kaurahiutaleita
– 1 rkl kookosöljyä, tai muuta kasvisöljyä
– 1 tl mietoa currymaustetta tai juustokuminaa
– Ripaus pippuria, ja rouhittua valkosipulia

Näistä tulee vauvalle makoisia lättysiä

Vaiheet:

1. Keitä 1 dl punaisia linssejä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Raasta raaka kukkakaali ja kesäkurpitsa linssien sekaan.

 

 

3. Sekoita mukaan kananmuna, tomaattimurska, öljy ja mausteet. Sekoita kunnolla ja lisää lopuksi kaurahiutaleet.
4. Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia.
5. Muotoile lusikan avulla uunipellille massasta pihvejä.
6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
 

Uuniin menossa, tasoittelin pihveiksi lusikan avulla vaikka muodolla ei olekaan väliä.

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *