Hae
Sormet Suuhun

Lapsellisen helppo mansikkasuklaakääretorttu

 

Taaperon valtaistuin: Suomen Voimistelutuotteen Pikkuapulainen, joka on saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Joel halusi leipoa kakun viime viikolla kun Leonin kummitäti oli tulossa meille kylään. Koska mansikkasesonki on kuumimmillaan, ainoa kriteerimme oli, että kakkuun mahtuisi paljon mansikoita. Päätimme pyöräyttää klassisen kääretortun, koska se on lapsellisen helppo tehdä. Kääretortussa on monta vaihetta, joissa taapero osaa oikeastikin auttaa. Joel sai auttaa pohjan kanssa vatkaamalla munat ja sokerin vaahdoksi avustuksellani. Lisäksi hän levitti suklaamoussen sokerikakkupohjalle, ja asetteli mansikat kääretortun väliin. Joel myös levitti kermavaahdon rullaksi käärimäni kääretortun päälle ja koristeli sen täysin oman designinsa mukaan mansikoilla.

 

Lapsellisen helppo mansikkasuklaakääretorttu

 

Lopputulos, jonka ihailuun Leon sai mansikoiden ja vesimelonin ohella tyytyä

Mitä tarvitset:

 

– Sokerikakkupohja:
– 4 kananmunaa
– 1, 5 dl sokeria
– 1 dl vehnäjauhoja
– 0,75 dl perunajauhoja
– 1 tl leivinjauhetta

– Suklaamousse:
– 2 dl vispikermaa
– 80 g suklaata
– 80 g tuorejuustoa
– 500 g tuoreita mansikoita
– 2 dl kermaa koristeluun

Vaiheet:

1. Tee sokerikakkupohja pellille. Anna taaperon vatkata munat ja sokeri, jatka itse kunnes paksua vaahtoa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Suosittelen siivilän käyttöä. Kaada taikina varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Kumoa valmis kakkupohja toisen leivinpaperin päälle, johon olet ripotellut hieman sokeria, niin saat sen helposti irti leivinpaperista.

 

Sulatin suklaan sous vide -keittimemme avulla, vesihaude käy hyvin

 

2. Valmista suklaamousse tummasta tai maitosuklaasta makusi mukaan. Tekisin itse moussen jo valmiiksi ennen yhteistä leivontahetkeä.

  • Vatkaa vispikerma (2 dl) vaahdoksi.
  • Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä.
  • Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon sulanut suklaa.
  • Sekoita kermavaahto ja tuorejuustoseos vatkaimella rauhallisesti sekoittaen.

 

Olisin voinut syödä koko suklaamoussen vain dippaamalla mansikoita siihen

3. Kun kakkupohja on jäähtynyt, levitä suklaamousse tasaisesti sen päälle. Levitimme yhdessä suklaamoussen kakkupohjan päälle, varmistin vain ettei mene kauheasti yli. Taapero sai myös nuolla suklaamoussekulhon. Hän asetteli aikansa mansikoita suklaamoussen päälle, mutta on niin tarkka työnjäljestään (äärimmäisen hidas), että autoin häntä hiukan.

 

 

4. Kääri kääretorttu rullalle. Lähde käärimään siitä päästä missä on enemmän täytettä. Jos taaperosi on vaatinut, että mansikoita on aivan joka kohdassa kääretorttua, muutama saattaa pursuta yli kun käärit torttua rullalle. Mutta ei hätää, voit syödä ne itse vaivihkaa.

 

 

5. Kuorruta kääretorttu esimerkiksi kermavaahdolla. Tämän vaiheen taapero osasi hyvin hoitaa, tasoittelin vain kerman lopuksi. Olin viipaloinut mansikoita koristeluun valmiiksi, ajatuksenani tehdä niistä jotain kuvioita kääretortun päälle. Touhutaaperolla oli kuitenkin ihan omat, selvät sävelensä ja hän teki kääretortun päälle mansikkaraidan.

 

Ammattilaisen ottein, käsivarressa tatuointi kuten kellä tahansa itseään kunnioittavalla huippukokilla

Lue myös aiemmat postaukseni keittiöapulaisestamme: Vanhempien opastus vauvanhoidossa ja muut taaperon velvollisuudet kirjoituksessani kerroin ja  Taapero keittiössä – uhka vai mahdollisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *