Hae
Sormet Suuhun

Sormiruokailijan bataattipihvit

Halusin kehitellä taas jonkun uuden reseptin Leonille, ja olen huomannut että hän tykkää eniten mutustella erilaisia pihvejä. Leonin isoveli tykkää todella paljon bataatista oikeastaan sen kaikissa muodoissa, ja siksi päädyin tekemään bataattipihvejä. Leon on aiemmin syönyt bataattia vain muiden kasvisten kanssa höyrytettynä lisukkeena. Nyt bataatti pääsi ensimmäistä kertaa lounaan päärooliin. Toivottavasti pihvit maistuvat myös teillä!

 

Vauvan maissiset bataattipihvit ( n. 10 kpl)

 

 

Mitä tarvitset:

– 300 g bataattia
– 1 dl kaurahiutaleita
– 1 dl pakastemaissia
– 1 kananmuna
– 1 rkl kookosöljyä tai muuta kasvisöljyä
– 1 tl haluamasi mausteita, itse laitoin suolatonta intialasta mausteseosta

 

Kaikki sekaisin, ja tekeytymään!

 

Vaiheet: 

1. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kuutioiden koosta riippuen 10-15 minuuttia, kunnes pehmeää.
2. Kaada jäiset maissit bataattien mukaan siksi aikaa vain, että ne sulavat (n. minuutti).
3. Kaada keitinvesi pois, ja soseuta bataatit ja maissit.
4. Lisää seokseen kananmuna, kaurahiutaleet, öljy ja mausteet.
5. Sekoita massa tasaiseksi, ja anna tekeytyä kymmenisen minuuttia.
6. Muotoile taikinasta pihvejä leivinpaperin päälle, uunipellille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *