Hae
Sormet Suuhun

Vauvan ja taaperon kanapasta uunissa

Olen menettänyt täysin taitoni paistaa mehevän mureaa kanaa, sillä emme mieheni kanssa ole syöneet lihaa moneen vuoteen. Halusin tehdä vain pari hammasta omaavalle Leonille kuitenkin kanaa, joka ei olisi aivan liian kuivaa purtavaksi. Päädyin tekemään suolattoman ja maidottoman uunipastan kummallekin pojalle päivälliseksi. Pasta sopii siis myös alle 10 kuukauden ikäiselle vauvalle, joka ei saa vielä maistella maitotuotteita. Lisäsin pastaan raastettua kesäkurpitsaa tuomaan vielä lisää mehevyyttä. Pasta maistui kummallekin pojalle, ja sain laitettua siitä vielä muutaman annoksen Leonille pakastimeen odottelemaan kiireisempiä päiviä.

Kanapasta, joka sopii vauvallekin

 

Löysin kaupan hyllyiltä hauskaa kauraporkkanapastaa, mutta mikä tahansa pasta sopii

 

Mitä tarvitset:

– 200 g kanaa
– 3 dl keittämätöntä pastaa
– 50 g kesäkurpitsaa tai porkkanaa raastettuna
– 1 kananmuna
– 2 dl kaurakermaa
– 1 tl currya
– 1 valkosipulinkynsi murskattuna
– Ripaus mustapippuria

 

Ihanan väristä tuo porkkanapasta

 

Vaiheet:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Keitä myös kana kypsäksi, näin se pysyy vauvalle kivan pehmoisena ja mureana.
3. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi.
4. Laita kypsä kana, pasta ja raaste uunivuokaan.
5. Riko kananmunan rakenne kulhossa, ja lisää sen sekaan kaurakerma ja mausteet.
6. Kaada kermaseos myös uunivuokaan ja sekoita.
7. Paista pastaa uunissa 200 asteessa 25 minuuttia.

 

Maistetaanpa mitä mössöä se mama on väsännyt!

 

Nam, toivottavasti kirjoitit kerrankin reseptin ylös, että saan tätä herkkua jatkossakin!

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *