Hae
Sormet Suuhun

Vauvan herneletut

Tajusin eilen, etten ole muistanut tehdä herneistä Leonille mitään ruokaa. Muutaman kerran niitä on ollut lisukkeina, mutta olen ihan kokonaan sivuuttanut herneet ruoanlaitossa. Ei muuta kuin kaupasta hakemaan herneitä, ja keksimään joku helppo resepti. Päätin kokeilla josko herneistä saisi ohukaisia aikaiseksi, vaikka muffinitkin houkuttelivat. Herneissä on todella paljon proteiinia, joten lisukkeeksi käy hyvin muut kasvikset. Herneletut muistuttavat ulkonäöltään pinaattilettuja, pitäisipä testata maistuisivatko myös puolukkahillon kanssa. Tein melko pienen määrän nyt ensimmäisellä kokeilukerralla, saat toki enemmän tuplaamalla ainekset. Kolmevuotiaaamme ei päässyt tällä kertaa maistelemaan, mutta Leonille maistui oikein hyvin. Maistoin toki itsekin, ja olisivat kaivanneet hieman enemmän makua jotta olisin itse näitä syönyt. Ensi kerralla sitten!

Vauvan herneletut (n. 15 kpl)

 

Tarjoiluehdotus: proteiinipitoiset letut eivät kaipaa seurakseen muita merkittäviä protskunlähteitä

 

Mitä tarvitset:

– 100 g pakasteherneitä
– 1  kananmuna
– 1,5 dl kauramaitoa
– 1 dl vehnäjauhoja
– 1 rkl öljyä
– 1 tl timjamia, ripaus mustapippuria
– Öljyä paistamiseen

Vaiheet:

1. Sulata pakasteherneet, ja soseuta ne kulhossa.
2. Lisää soseutettujen herneiden sekaan kananmuna, ja kauramaito ja hämmennä kunnolla.
3. Lisää mukaan vehnäjauho, öljy ja mausteet,  ja sekoita hyvin.
4. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia
5. Paista lettuja miedolla lämmöllä paistinpannulla, niin etteivät ne pala mutta saavat kypsyä rauhassa.

Anna valmiin taikinan tekeytyä kymmenisen minuuttia

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *