Hae
Sormet Suuhun

Viikonloppuruokaa: Lohipyörykät kookoskastikkeella

Teemme arkisin melko nopeita ruokia, kuten Bataattipataa tai Tofua satay-kastikkeella. Viikonloppuisin kun meillä on enemmän aikaa, tykkäämme myös käyttää sitä ruoanlaittoon. Syömme paljon mausteisia, itämaistyylisiä ruokia. Lohipyörykät kookoskastikkeella on yksi sellainen. Vaikka ruokalaji itsessään on helppo tehdä, sitä varten pitää pilkkoa valkosipulia, inkivääriä, chiliä, raastaa limen kuorta ja rouhia vielä maapähkinöitäkin. Arkena tälläiseen näperrykseen ei valitettavasti ole aikaa.
 

Me olemme todella huonoja noudattamaan reseptejä, josta syystä sama ruoka voi eri viikoilla maistua aivan erilaiselta. Parhaat ruokalajit ikuistamme kuitenkin käsinkirjoitettuun reseptivihkoomme. Nämä lohipyörykät on yksi tällainen ruoka. Olimme tehneet pyöryköitä aika monta kertaa, ennenkuin saimme ne meidän makuumme sopivaksi lisäämällä limen kuorta ja korianteria. Nämä pallerot maistuvat taaperollemmekin, sillä hän on tottunut syömään mausteita. Tätä ruokaa en kuitenkaan sormiruokailijalle lähtisi tarjoilemaan, paitsi jos jättää pyöryköistä suolan pois eikä tarjoile lainkaan kastiketta.
 

Lohipyörykät kookoskastikkeella (4:lle hengelle)


Mitä tarvitset:

Pyörykät:

– 600 g lohta
– 1 chilli
– 2 valkosipulinkynttä
– 2 rkl tuoretta, pienennettyä inkivääriä
– 1 limen kuori
– 1/2 dl korianteria (ei ole pakollinen jos ei maistu)
– 2 kananmunaa
– 6 rkl korppujauhoja
– 1 tl suolaa
– seesaminsiemeniä pyöryköiden koristeluun

Kookoskastike

– 1 tlk kookosmaitoa
– 1 rkl pilkottua, tuoretta inkivääriä
– 2 tl kalakastiketta
– muutama korianterin oksa
– 2 rkl limemehua
– 1 rkl soijaa
– hieman srirachaa, maun mukaan
– 1 tl ruoko- tai kookossokeria
– kourallinen rouhittuja maapähkinöitä
– 1 rkl Maizenaa sekoitettuna 2 rkl vettä

 

 


Vaiheet:

1. Hakkeloi lohi pieneksi ja laita kulhoon.
2. Sekoita lohen joukkoon kaikki muut ainekset paitsi kananmunat.
3. Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä myös ne lohimassaan.
4. Laita lohimassa 30 minuutiksi jääkaappiin tekeytymään.
5. Tee massasta pyöryköitä ja kieritä ne seesaminsiemenissä.
6. Laita riisi kiehumaan. Seuraa pakkauksen ohjeita. 
7. Paista pyöryköitä pannulla 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Tai laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi. Jos paistat pannulla, kääntele pyöryköitä varovasti, jotta ne saavat tasaisen paistopinnan. Voit rikkoa yhden pyörykän varmistaaksesi niiden kypsyyden.

8. Sekoita kookoskastikkeen kaikki ainekset kasarissa.
9. Kuumenna ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.
10. Lisää veteen sekoitettu Maizena loppuvaiheessa, ja keitä kunnes kastike suurustunut mieleiseksesi.
 

Hyvää ruokahalua! Toivottavasti tekin nautitte lempireseptistämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *