Hae
Sormet Suuhun

Vauvan omenaiset jauhelihapuikulat

Meillä on talossa enää kahden viikon verran vauva, joten oli aivan pakko käyttää otsikossa vielä sanaa ”vauvan”. Kohta reseptini tulevat olemaan sormiruokailijan reseptejä, tai ihan koko perheen herkkuja. Tässä yksi Leonin lempijauheliharuokia. Itse en mielelläni edes maista lihaa, joten olen suostutellut mieheni koemaistamaan liharuoat. Hänen kommenttinsa näistä oli, että ne ovat todella mehukkaita ja jännästi makeita. Omenan voi kuitenkin korvata hyvin vaikka päärynällä, saman lopputuloksen saavuttaakseen.

Omenaiset jauhelihapuikulat (n. 10 kpl)

Valmiit puikulat, jotka olivat minulla pari minuuttia liian kauan uunissa

 

Mitä tarvitset:

– 200 g naudan luomujauhelihaa
– 1 kananmuna
– 0,5 dl kaurahiutaleita
– Puolikas omena
– 1 keskikoinen porkkana
– Ripaus mustapippuria, kuivattua valkosipulia ja oreganoa

 

Omena kannattaa raastaa porkkanaa karkeammaksi, ettei puikuloista tule vetisiä vaan mehukkaita

Vaiheet:

1. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi, ja omena karkeammaksi.
2. Sekoita raasteet, kananmuna, ja mausteet jauhelihan sekaan ja sekoita kunnolla.
3. Ripottele lopuksi mukaan myös kaurahiutaleet.
4. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
5. Ota lusikalla taikinaa leivinpaperilla vuoratulle pellillä, ja muotoile puikuloita. Toki voit käyttää myös käsiäsi.
6. Paista puikuloita 200 asteessa 20 minuuttia.

Puikulat valmiina uuniin

 

Tarjoiluehdotus, tosin lisäisin oheen myös pastaa, perunaa tai muuta hiilaria

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *