Hae
Sormet Suuhun

Banaanilettukakku – Sokeriton eli synnitön herkku

Vietin elokuussa sokerittoman kuukauden päästäkseni eroon kesän aikana kehittämästäni sokeririippuvuudesta. Minulla sokerin syöminen oli tosin tilannesidonnaista, eli nimenomaan tapa. En onneksi koskaan ole ollut karkin ystävä, jota on helposti saatavilla joka paikassa. Mutta kakut ja leivonnaiset houkuttelivat minua jokaisessa kahvilassa ja ravintolassa. Onneksi kahviloissa ei tule ihan joka päivä pyörittyä, mutta huomasin ajattelevani yhä useammin, että oispa kakkua.

 

Siksi päätin, että jotta voin olla syömättä sokeria, niin tästä herkuttelun tavasta pitää ensiksi päästä eroon. Pitämäni sokeriton kuukausi auttoi tähän hyvin, ja luomani mielen automaatiot karisisivat. Olen palannut sokerin kohtuukäyttäjäksi, ja olen ottanut lauantain päiväksi jolloin voin hyvillä mielin syödä palan porkkanakakkua. Minua haastateltiin juuri Helsingin Sanomiin tästä sokerikoukustani, ja miten pääsin siitä irti. Juttua varten kuvattiin myös keittiössäni vauvan banaaniletuista tekemäni yhden ihmisen kakku. Kakku näytti niin herkulliselta kuvaajan ottamissa kuvissa, että ajattelin jakaa reseptin kanssanne. Niille teistä, jotka olette jo kokkailleet reseptilläni vauvan banaanilettuja, tässä reseptissä ei ole juurikaan mitään uutta kuin niiden kokoaminen kauniiksi kakuksi.

 

(Vauvan) banaanilettukakku

 

Mitä tarvitset:

Banaaniletut:
– 1 dl kauramaitoa (aikuisella käy myös lehmänmaito)
– 0,75 dl vehnäjauhoja
– 1 kananmuna
– 1 banaani muussattuna
– 1tl Ceylon-kanelia (aikuiselle käy ihan normaalikin kaneli)
– Kookosöljyä paistamiseen

 

Koristeluun:
– Sokeriton & suolaton maapähkinävoi, esim. Amona
– Sokeroimaton turkkilainen jugurtti
– Puolikas banaani ja marjoja

Vaiheet:

1. Vispaa kananmuna, vehnäjauhot ja kauramaito kulhossa tasaiseksi seokseksi.
2. Sekoita mukaan Ceylon-kaneli ja banaanimuussi.
3. Anna taikinan tekeytyä noin 15 min.
4. Paista letut kookosöljyssä kummaltakin puolelta kunnes kullanruskeita.

 

5. Ota yksi lettu, ja sivele sille maapähkinävoita ja muutama banaaniviipale. Toista sama kunnes olet pinonnut 8 lettua torniksi.
6. Kuorruta banaanikakku jämäkällä, maustamattomalla jugurtilla tai sokertoimattomalla kermavaahdolla.
7. Koristele kakku lopuksi mustikoilla, vadelmilla tai mansikoilla.
8. Ota haarukka ja veitsi käteen, ja nauti ihanan synnittömästä kakustasi!

 

 

Tsemppiä kaikille teille, jotka kamppailette sokerin kanssa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *