Hae
Sormet Suuhun

Vauvan kanakiusaus

Tein Leonille uunissa tämän helpon kanakiusauksen, jota syömällä on kätevää harjoitella myös pinsettiotetta. Isoveli Joel söi myös kanakiusausta, eli tästäkin taisi tulla koko perheen resepti. Kanakiusaus maistuu varmasti kaikille, mutta tässä vauvan versiossa ei ole suolaa, eikä maitotuotteita. Onneksi aikuisten on helppo lisätä suolaa omaan ruokaansa jälkikäteen, jos siltä tuntuu.

 

sormiruokailijan kanakiusaus

 

Mitä tarvitset:

  • 400 g perunaa, tai valmista perunasuikalepakastetta
  • 200 g broileria
  • 50 g parsakaalia
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 2 dl kaurakermaa
  • Pieni salottisipuli, tai 1/4 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kookosöljyä
  • Mausta paprikalla, mustapippurilla ja currylla

 

 

Vaiheet:

 

  1. Suikaloi raaka peruna jos et käytä pakasteita.
  2. Viipaloi porkkana sormiruokailijan hyppysiin sopiviksi paloiksi.
  3. Silppua raaka parsakaali, se pehmenee kyllä uunissa.
  4. Silppua valkosipuli ja sipuli, ja kuullota pannulla.
  5. Laita pannulle myös broilerit ja mausteet paistumaan, ja paista kypsäksi.
  6. Sekoita uunivuokaan perunat, porkkanat, ja parsakaali.

 

 

7. Pilko kypsä broileri palasiksi, joista sormiruokailija saa helposti otteen.
8. Sekoita kana mausteineen kasvisten sekaan, ja kaada päälle kaurakerma.
9. Paista uunissa keskitasolla 40 minuuttia 200 asteessa.

 

Kaurakerma sekaan ja uuniin

 

SORMET SUUHUN JA BON APPÉTIT!

 

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *