Hae
Sormet Suuhun

Taaperon tehosmoothie

Leon on ollut hieman nuhainen, eikä ruoka maistu tuttuun tapaan. Raukka ei varmaan maista mitään, eikä siksi huvita syödäkään. Kaupan smoothiet kyllä maistuisivat, mutta ne eivät aivan riitä vilkkaalle taaperolle ravinnoksi. Koska jääkaappi pursuaa hedelmiä ja pakastin marjoja, niin ajattelin tehdä Leonille vähän ravintorikkaamman version omassa tehosekoittimessani.

 

Tämä taaperon tehosmoothie sisältää antioksidantteja ja kuituja marjoista ja päärynästä, C-vitamiinia mustaherukoista, hyviä rasvoja ja kuitua avokadosta, kalsiumia kauramaidosta, ja proteiinia pähkinöistä. Leon rakastaa mustaherukoita, mutta minä en. Join kuitenkin smoothien loput, enkä edes tajunnut mausta sen olevan täynnä mustaherukoita. Myöskään banaani ei maistu läpi, ja jos et pidä banaanista niin voit vain korvata banaaninpuolikkaan vaikka laittamalla kokonaisen avokadon puolikkaan sijaan. Smoothie sopii hyvin vauvan tai taaperon välipalaksi ja pitää myös nälän loitolla. Ja sitten jaksaa taas touhuta!

 

Taaperon tehosmoothie

 

Mitä tarvitset:

 

  • 1,5 dl kauramaitoa 
  • ½ banaani
  • ½ avocado 
  • 1/2 päärynä
  • 1 dl marjoja (mustaherukka, mansikka)
  • 5 kpl cashew- tai saksanpähkinää raastettuna

 

Smoothien päätähdet

 

Pienille kannattaa raastaa pähkinät, ettei sekaan jää sattumia

Vaiheet:

 

  1. Sekoita kaikki ainekset tehosekottimessa aivan sileäksi. Lisää kauramaitoa taaperosi maun mukaan.
  2. Raasta mukaan vielä haluamasi pähkinät, ja sekoita kunnolla.
  3. Tarjoile smoothie joko nokkamukista, täytettävästä smoothiepussista tai mukista pillin kanssa.

 

Pysykäähän terveinä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *