Hae
Sormet Suuhun

Vauvan mustikkaiset puuromuffinssit

Leonilla on taas jokin kausi, ettei puuro maistu lainkaan. Kaurapuuro on mielestäni aivan täydellinen aamupala, sitä voi höystää loputtomiin eri marjoilla, pähkinöillä tms. Harmi, ettei Leon ole aina samaa mieltä. Keitin taas eilen aamulla normaaliannoksen puuroa, ja Leon työnsi heti lautasen pois edestään. Hän ei suostunut syömään itse lusikalla eikä antanut minunkaan auttaa. Tarjosin Leonille sitten maustamatonta jugurttia, Talk muruja ja marjoja. Laitoin kuitenkin puuron jääkaappiin, sillä en raaskinut heittää sitä roskiin. Olen monena päivänä tehnyt ylijääneestä puurosta puurorieskoja, mutta Leon alkaa olla jo niihinkin kyllästynyt. Niinpä ajattelin kokeilla jotain hieman makeampaa, ja loihdin ylijäämäpuurosta mustikkamuffinsseja. Nämä vegaaniset mustikkamuffinssit maistuvat varmasti paremmalta kuin puuro!

 

mustikkamuffinssit puurosta

 

 

Mitä tarvitset:

 

  • 2 dl valmista kaurapuuroa
  • 1 muussattu banaani tai mikä tahansa hedelmäsosepussi
  • 1 dl jauhoja (vehnä, riisi)
  • 1 rkl kasvisöljyä
  • 0,5 dl mustikoita
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl Ceylon kanelia

 

Vaiheet:

 

  1. Muussaa banaani haarukalla, ja sekoita se tai valitsemasi hedelmäsose puuron joukkoon.
  2. Vatkaa jauhot ja mausteet kunnolla seokseen. Lisää öljy.
  3. Lisää lopuksi jäiset mustikat, ja kääntele ne taikinaan varovasti.
  4. Laita muffinssipeltiin paperiset vuoat, ja laita jokaiseen reilu ruokalusikallinen seosta, niin että vuoka on 2/3 täynnä.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Muffinssit ovat hieman veteliä uunista tullessaan, mutta asettuvat jäähtyessään.

 

 

SORMET SUUHUN JA BON APPÉTIT!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

 

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Testiin heti huomenna! 😊😊👍

    Voitko tehdä postauksen mitä voisi kokkailla taaperolle couscouksesta tai kikherneistä?

    • sormetsuuhun kirjoitti:

      Joo, yhden couscousmunakkaan ja couccousjauhelihapihvien ohjeen olen jo muistaakseni kirjoittanut, mutta ei olisi pahitteeksi kirjoittaa lisää. Ja kikherneistä myös, hyviä ehdotuksia taas 🙂 Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *