Hae
Sormet Suuhun

Vauvan mustapapu-kvinoapihvit

 

En ole oikein osannut tarjoilla kvinoaa pojille missään muodossa, koska en ole varmaan koskaan saanut itse hyvin tehtyä kvinoaa. Mielessä pyöri vain ylikeitetty kvinoamössö mitä on joskus saanut salaattinsa lisukkeena. Meiltä löytyi kuitenkin avaamaton luomukvinoapakkaus kaapista, joten päätin ennakkoluulottomasti tehdä siitä Leonille pihvejä. Mukaan toiseksi pääraaka-aineeksi valikoitui mustapavut, sillä käytän porkkanaa pihveissä jo aivan liikaa. Kvinoa sisältää kaikkia tarvitsemiamme aminohappoja juuri oikeassa suhte   essa, ja lisäksi  runsaasti proteiinia. kuitua ja rautaa. Mustapavuissa on myös paljon proteiinia ja kuitua, eli nämä pihvit ovat todella rikkaita ravintosisällöltään.  Pihvit maistuivat Leonille hyvin lounaaksi avokadon ja keitettyjen porkkanoiden kanssa. Söin itsekin kolme pihviä sellaisenaan, ja omaan makuuni ne olivat hieman kuivia. Jos tekisin näitä koko perheelle, niin tekisin näihin kylkeen jonkun ihanan jugurttipohjaisen dipin tai hummusta.

 

Vegaaniset mustapapu-kvinoapihvit (10 kpl)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl keittämätöntä kvinoaa
  • 1 tlk (230 g) mustapapuja
  • 2 rkl maapähkinävoita (suolaton)
  • 1 valkosipulinkynsi tai valkosipulirouhetta
  • 1/2 tl juustokumina
  • 1/2 tl paprikajauhe

 

Oikein keitetty kvinoa ei mössöydy

vaiheet:

 

1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Älä sekoittele välillä, ettei kvinoa mene ihan muusiksi.
2. Muussaa mustapavut massaksi tehosekoittimessa, tai huhmarella.
3. Sekoita mausteet ja maapähkinävoi  mustapaputahnan sekaan.
3. Anna kvinoan jäähtyä, ja sekoita se mustapapuseokseen.
5. Muotoile taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipelllille haluamasi kokoisia ja muotoisia pihvejä. Älä tee liian ohuita, etteivät ne kuivahda.
6. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

 

Uuniin menossa

 

SORMET SUUHUN JA BON APPÉTIT!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *